середа, 6 вересня 2017 р.

Варення сливове

Я наїлась варення у динистві мабуть на все життя, тому років 15 взагалі його не готувала. Але зараз, коли в мене є доця. закриваю по кілька маленьких баночок різних смаків. Кілька років у мене в фаворі було абрикосове варення, яке можна використати і до тортиків.
А цьогоріч спробувала варення із слив венгерок, от просто неймовірно мені смачне чомусь.

На 2,5 кг слив без кісточок
600-700 гр цукру (я вперше кинула грамів 400 і вийшло смачніше, але не знаю ще як мала кількість цукру вплине на зберігання).
кориця - опціонально

Рецепт дуже простий. Розігріваємо духовку до 180 градусів, беремо широке деко і викладаємо сливи без кісточок, посипаємо зверху цукром і корицею.

Печемо десь 1,5-2 години, спочатку сливи пускають сік і його багато, а потім поступово все загусає, от коли вже густий такий джем виходить тоді закриваю у стерильні баночки. Потрібно кілька разів мішати, слідкувати щоб не пригоріло.

Немає коментарів:

Дописати коментар