Торт, який я готувала на конкурс від Андрія Рудькова (andychef). Я дуже давно хочу собі міксер кітчен і впевнена що найближчим часом таки куплю його собі. Але коли Андрій оголосив конкурс, то вирішила взяти у ньому участь. Ясне діло, що нічого там не виграю (рівень поки не той), але перший етап полягав у тому щоб написати навіщо мені міксер, з яким я справилась. А от на другому етапі - потрібно було приготувати рожевий торт.
Я вже не планувала продовжувати, бо якось ні фантазії, ні часу. Але таки вирішила спекти якийсь простенький тортик. Планувала одне, а вийшло інше.
Отже, бісквіт з торту "Колибри" http://andychef.ru/recipes/kolibri/
Мені потрібен тільки один корж, тому пекла третину порції.
мука - 130 гр
цукор - 130 гр
сода 1/3 ч.л.
кориця 1/3 ч.л.
банан - 1 шт. невеликий
яйця - 1 шт.
олія - 60 гр
ваніль
замість ананаса 83 гр додала 3 ст.л. пюре полуниці
Банан пом'яти вилкою, додати полуницю чи ананаси, додати яйце і перемішати. Додала олію і екстракт ванілі (чайна ложка), можна також дати горіхи. Окремо змішуємо цукор, муку, соду і корицю. З'єднуємо дві суміші, я робила це ложкою.
У мене форма 16 см, застелила пергаментом, вилила тісто і випікала при 180 гр орієнтовно 30 хв (до сухої зубочистки)
Завжди всі бісквіти після остигання загортаю в плівку і залишаю в холодильнику. Потім зрізала "шапочку" зверху, щоб був рівнішим.
Сирне суфле
на форму 16 см
яйця - 2 шт.
вершки 33% - 100 гр
сир Гауда на мілкій тертці 40 гр
мука 1 ст.л.
масло 40 гр
щіпка солі
Сир натерти на мілкій тертц. Потім додати його у вершки і нагріти на плиті, поки сир розплавится, помішуючи.
Муку змішуємо з половиною цукру і додати в сирну масу, потім додати масло. Коли маса стане однорідною, зняти з плити і охолодити.
Тим часом збити білки з сіллю і потім поступово додати цукор, який залишився.
У вершково-сирну масу по одному додати жовтки, кожен раз добре вимішуючи.
Тепер поступово у три етапи додаємо білки, вимішуючи вісімкою.
Форму застеляємо пергаментом (дно), боки змазуємо маслом. У мене була форма 8 см висотою, я змазала тільки внизу і пожалкувала про це. Бо при випічці маса піднялась на висоту форми і потім нерівномірно осіла.
Випікаємо при 150 С 60-70 хв на водяній бані. Тобто на дно духовки ставлю деко куди наливаю кип'яток. Після випічки духовку не відкривати! Залишити там до остивання, потім поставити в холодильник на ніч.
Крем
вершки 300 гр
цукрова пудра 100 гр
желатин 10 гр
Я зробила крем з желатином, бо не хотіла купувати вершковий сир для стабільності крему.
Отже, нагріваємо трошки вершків (50 гр), куди додаємо желатин, чекаємо поки розчиниться (я ставлю в посудину з гарячою водою щоб було швидше)
Збиваємо охолоджені вершки з пудрою, вкінці вводимо желатин.
Збирала торт в кільці. Бісквіт, крем, сирне суфле крем.
Я вже не планувала продовжувати, бо якось ні фантазії, ні часу. Але таки вирішила спекти якийсь простенький тортик. Планувала одне, а вийшло інше.
Отже, бісквіт з торту "Колибри" http://andychef.ru/recipes/kolibri/
Мені потрібен тільки один корж, тому пекла третину порції.
мука - 130 гр
цукор - 130 гр
сода 1/3 ч.л.
кориця 1/3 ч.л.
банан - 1 шт. невеликий
яйця - 1 шт.
олія - 60 гр
ваніль
замість ананаса 83 гр додала 3 ст.л. пюре полуниці
Банан пом'яти вилкою, додати полуницю чи ананаси, додати яйце і перемішати. Додала олію і екстракт ванілі (чайна ложка), можна також дати горіхи. Окремо змішуємо цукор, муку, соду і корицю. З'єднуємо дві суміші, я робила це ложкою.
У мене форма 16 см, застелила пергаментом, вилила тісто і випікала при 180 гр орієнтовно 30 хв (до сухої зубочистки)
Завжди всі бісквіти після остигання загортаю в плівку і залишаю в холодильнику. Потім зрізала "шапочку" зверху, щоб був рівнішим.
Сирне суфле
на форму 16 см
яйця - 2 шт.
вершки 33% - 100 гр
сир Гауда на мілкій тертці 40 гр
мука 1 ст.л.
масло 40 гр
щіпка солі
Сир натерти на мілкій тертц. Потім додати його у вершки і нагріти на плиті, поки сир розплавится, помішуючи.
Муку змішуємо з половиною цукру і додати в сирну масу, потім додати масло. Коли маса стане однорідною, зняти з плити і охолодити.
Тим часом збити білки з сіллю і потім поступово додати цукор, який залишився.
У вершково-сирну масу по одному додати жовтки, кожен раз добре вимішуючи.
Тепер поступово у три етапи додаємо білки, вимішуючи вісімкою.
Форму застеляємо пергаментом (дно), боки змазуємо маслом. У мене була форма 8 см висотою, я змазала тільки внизу і пожалкувала про це. Бо при випічці маса піднялась на висоту форми і потім нерівномірно осіла.
Випікаємо при 150 С 60-70 хв на водяній бані. Тобто на дно духовки ставлю деко куди наливаю кип'яток. Після випічки духовку не відкривати! Залишити там до остивання, потім поставити в холодильник на ніч.
Крем
вершки 300 гр
цукрова пудра 100 гр
желатин 10 гр
Я зробила крем з желатином, бо не хотіла купувати вершковий сир для стабільності крему.
Отже, нагріваємо трошки вершків (50 гр), куди додаємо желатин, чекаємо поки розчиниться (я ставлю в посудину з гарячою водою щоб було швидше)
Збиваємо охолоджені вершки з пудрою, вкінці вводимо желатин.
Збирала торт в кільці. Бісквіт, крем, сирне суфле крем.
Немає коментарів:
Дописати коментар