неділя, 16 квітня 2017 р.

Італійський маковий торт

Спекла на паску італійський маковий  торт, якраз використала 3 білки і маскарпоне, який потрібно було терміново використати. Оригінал рецепту тут http://www.ellamartino.ru/ru/recipes/makovyy-tort-torta-al-papavero


В мене вийшов занадто плотний корж, не знаю чи так потрібно чи можливо треба зменшити кількість муки.
Отже:
120 гр маку
250 мл молока
300 гр муки
10 гр розрихлювача
180 гр масла
200 гр цукру
1 ст. л. ванільного цукру
3 яєчних білки
сіль
 Для крему:
350 гр маскарпоне
150 гр цукрової пудри (я замінила згущеним молоком)
крім того у мене було
100 гр масла
і десь 250 гр творожного сиру який можна замінити вершками

Приготування:
Всі продукти кімнатної температури.
Молоко доводимо до кипіння і заливаємо мак.
Муку змішуємо з сіллю і розрихлювачем. Збиваємо масло із 150 гр цукру та ванільним цукром, додати просіяну муку і перемішати. Вливаємо молоко з маком, знову перемішуємо. Збиваємо білки з цукром який залишився (50 гр) і акуратно вводимо в тісто вісімкою.

Духовка розігріта до 180 гр, форма у мене 18 см, дно застеляю пергаментом, виливаємо тісто і печемо.  В мене пішло десь 1,20 год сама не очікувала що так довго, печемо до сухої зубочистки. Корж вийшов високий і плотний, можливо  трохи і перепекла, загорнула його після вистигання у плівку і поклала на холод.

Наступного дня розрізала торт на 4 коржа. Кожен просочила сиропом (оскількм мені здалися коржі сухуваті), нанесла крем (крему треба багато). І обов"язково залишити в холодильнику мінімум на добу, а краще на дві. Так торт тоді гарно просочується.





Немає коментарів:

Дописати коментар