середа, 22 березня 2017 р.

Домашня солона карамель

Карамель я готувала за кількома рецептами, але всі вони мене не влаштовували. Головний мінус - відчутний смак масла. Звичайно, все залежить від якості самого масла, але в цьому рецепті він не такий відчутний все таки. За рецептом @vicky_bakery + моє зауваження


теплі вершки 33% - 160 гр (нагріти на плиті і відставити)
цукор - 225 гр
масло - 100 гр
сіль - 0,5 ч.л.
в мене ще 1 ст.л інвертного сиропу

ще один з варіантів густішої карамелі
цукор - 85 гр
інвертний сироп - 1 ч.л.
вершки 33% - 80 гр
масло - 50 гр
0.5 ч.л. солі

Вперше я готувала на пів порції, навіть така кількість цукру дуже повільно плавиться (може це залежить і від якості цукру), тому наступного разу я додала ложку сиропу.
Беремо кастрюлю з товстим дном, вливаю ложку сиропу, далі додаю цукор і починаю розтоплювати на маленькому вогні, помішуючи. Це займає у мене не менше 5 хв, здається що вічність. Наша мета не перегріти цукор! щоб не пахло паленим! Він має розтопитися і стати гарного бурштинового кольору. Далі додаємо масло і мішаємо, суміш буде пінитися, тому важливо щоб кастрюля була більшого розміру. Далі додаю вершки і знову мішаю, буквально пів хвилини. Знімаю з плити і додаю сіль.
Все! переливаю у чашку і накриваю плівкою в контакт.




Немає коментарів:

Дописати коментар