середа, 22 березня 2017 р.

Морквяний чізкейк

Сьогодні у нас буде просто мега смачний морквяний чізкейк. Справжній :)
Рецепт взяла в інстаграмі у @vicky_bakery




Отже мегасмачний бісквіт на форму 18 см
морква на мілку тертку - 160 гр
яйця - 1 шт.
цукор - 60 гр
олія - 40 гр
мука - 105 гр
розрихлювач 1/3 ч.л.
сода - 1/3 ч.л.
кориця, мускатний горіх, гвоздика 1/2 ч.л.
цедра апельсина за бажанням
горіхи очищені 50 гр (подрібнені)

Всі сухі суміші змішуємо, тобто це мука, розрихлювач, сода, спеції.
Збиваємо яйце з цукром хвилини 3, тоді додаємо олію і ще раз збиваємо.
До яєчної суміші додати мучну, перемішати лопаткою, тоді додаємо моркву і горіхи, цедру.
Випікаємо при 180 гр до сухої зубочистки.

всі бісквіти після вистигання я загортаю у плівку, таким чином волога всередині рівномірно розподіляється  і вони смачніші.

Для чізкейка
я купила вершковий сир 650 гр
цукор 120 гр
яйця 2 шт.
вершки 33% - 100 гр
ваніль (в ідеалі палочка, в мене екстракт)

Для чізкейка важливі дві речі, які раніше я не виконувала і дивувалась чому він так гарно виростає, а потім падає. 1. Це не можна сир чи яйця збивати, все потрібно вимішувати лопаткою. Якщо ми збиваємо суміш насищується повітрям і потім чіз падає. 2. Температура. Якщо ви не впевнені чи печете вперше, краще це робити при температурі 130 грн 60-80 хв. Середина має чуть колихатися, а краї ні.

Отже, кладемо сир кімнатної температури в тарілку, додаємо цукор і просто перемішуємо лопаткою. Потім додаємо яйця, знову мішаємо, потім вершки.

Бортики форми змазуємо маслом, кладемо на них бісквіт (верхівку можна зрізати щоб він був рівненьким), далі викладамо сирну масу. Можна взяти форму і кілька разів стукнути об стіл, що все рівне було.

Ставимо в духовку. Я пекла 15 хв при 180 грн., потім 150 і ще 60 хв. Але наступного разу спробую меншу температуру. Крім того, спробую обгорнути форму фольгою, щоб він був біленький. Верх прикриваю папером у моій духовці. На  дно духовки ставлю сковорідку з кип'ятком.

п.с. в цей раз вирішила поексперементувати і додала в середину карамель домашню. Цього робити не треба було, бо вона розтала і все рівно вся витікла.



Немає коментарів:

Дописати коментар