четвер, 15 грудня 2016 р.

Pfeffernüsse - німецьке різдвяне печиво

Дуже просто у виконанні і непогане на смак печиво, яке традиційно печеться на Різдво зі смаком кориці, мускатного горіху та перцю.



Нам потрібно:
125 гр меду
50 гр коричневого цукру
25 гр масла
225 гр муки
50 г молотого мигдалю
1/4 ч.л. соди
1 яйце
3/4 ч.л. молотої кориці
1/4 ч.л. молотого мускатного горіха
1/4 ч.л. молотої гвоздики
1/4 ч.л. молого перцю
1/2 ч.л. екстракту ванілі

Глазурь:
200 гр цукрової пудри
4-5 ст. л. рому, води чи лимонного соку

Для тіста мед, цукор і масло ставимо на вогонь і тримаємо мішаючи поки не розтане масло і цукор. Відставляємо вбік. Муку, всі спеції, соду та горіхи змішуємо  в однорідну масу. Додаємо масляно медову суміш до мучної та вбиваємо яйце. Добре все вимішуємо, тісто буде липке. Далі формуємо кульки розміром як грецький горіх та випікаємо при 180 гр.

Можна загорнути тісто в плівку і вистояти в холодильнику мінімум ніч, а краще день-два.

Після того як печиво вистигло, покриваємо глазуррю.

Немає коментарів:

Дописати коментар