вівторок, 20 грудня 2016 р.

Печиво з шоколадом

Прекрасне печиво від Лари (http://i-lara.livejournal.com/211075.html). Дуже люблю її  рецепти, мабуть тому що наші смаки в багато чому співпадають. Головне для цього печива не жаліти шоколаду і не перетримати в духовці, як зробила я останній раз, і печиво в мене вийшло "дубове". Але від цього не менш смачне..


Особливість цього печива в тому що тісто для нього готується мінімум за 24, а ще краще за 36 годин до випікання, зберігається у холодильнику.
Нам потрібно:
250 г муки
1/2 ч.л. соди
1/2 ч.л. розрихлювача
1/2 ч.л. солі
125 г несоленого масла
1/2 ст. коричневого цукру
1/2 ст. звичайного цукру (я беру стакан звичайного, замість коричневого)
1/2 ст.л. свіжої апельсинової цедри
1 велике яйце
1 ч.л. ванільної есенції
220 г шоколадних дисків

Сіль морська для посипання.

Приготування:
Змішати та просіяти суміш з муки, солі, соди та розрихлювача. Збити масло з цукром до констистенції крему.

Додати яйце і знову змішати, додати ванільну есенцію та цедру. Всипати суху суміш і недовго змішати. Далі акуратно додати диски, вимішати, стараючись щоб не поломались.

Загортаємо тісто у папір і відправляємо в холодильник. Або формуємо зразу печиво (розміром орієнтовно 60 гр кожне), загортаємо у плівку і в холодильник. Для чого це краще зробити зразу, тісто після охолодження важко піддається формовці.

60 гр це доволі великий такий кусок тіста. Важливо розміщувати його на значній відстані один від одного, при випіканні воно розтікається і може вийти один млинець. Краще все таки робити кульки грамів 40.

 Печемо при 180 С 18-20 хв. По краях воно має зарум'янитись, а серединка бути м'якою.

Важливо. Коли печиво спечеться не рухати його, серединка буде геть м"яка і здаватиметься не пропеченою. Це нічого страшного. Просто треба дати вистигнути на дечці, а потім акуратно зняти і перекласти для подальшого вистигання на решітку. Саме тоді печиво буде "жуватися", якщо перетримати в духовці, то воно виходить дуже тверде.

оригінал рецепту тут http://cooking.nytimes.com/recipes/1015819-chocolate-chip-cookies

Немає коментарів:

Дописати коментар