Зефір з яблучного пюре
Осінь прекрасна пора спробувати приготувати зефір.
Оскільки в рецепті досить багато цукру, раджу взяти кислі яблука щоб збалансувати смак. Розрізаємо яблука на дві частини, вирізаємо серединку і запікаємо у духовці 180 градусів орієнтовно 20 хв. Яблука повинні стати м"які. Виймаємо серединку і збиваємо блендером або перетираємо через сито до однорідного стану
50 гр цукру змішуємо з агаром. 150 гр цукру, воду та інвертний сироп доводимо до 80 градусів, потім всипаємо цукор з агаром (суміш буде сильно пінитися, тому треба брати більшу кастрюльку). Варимо сироп до 110 градусів, або до стану коли виймаючи лопатку з сиропу за нею буде тягнутися нитка (орієнтовно 5 хв).
Паралельно додаємо до яблучного пюре білок і починаємо збивати практично до твердих пік. Тобто поставили варитися сироп і збиваємо білок. Лише тоді починаємо вливати сироп тонким струмком. Сироп не має кипіти, тобто треба щоб він трохи вистигнув, радять до 80-85 градусів. Збиваємо ще орієнтовно 4-5 хв. до твердих пік, суміш має вистигнути
перекладаємо у мішок і відсажуємо зефірки на пергаментний папір.
Залишаємо на добу, потім з"єднуємо попарно та обвалюємо у пудрі.
Ингредиенты:
125гр готового пюре
100гр сахара для пюре
1 белок
Сироп
5гр агар-агар
75гр воды
200гр сахара
Осінь прекрасна пора спробувати приготувати зефір.
110 гр яблучного пюре
20 гр білка
25 гр інвертного сиропу
80 гр води
200 гр цукру
4-5 гр агар агару
Оскільки в рецепті досить багато цукру, раджу взяти кислі яблука щоб збалансувати смак. Розрізаємо яблука на дві частини, вирізаємо серединку і запікаємо у духовці 180 градусів орієнтовно 20 хв. Яблука повинні стати м"які. Виймаємо серединку і збиваємо блендером або перетираємо через сито до однорідного стану
50 гр цукру змішуємо з агаром. 150 гр цукру, воду та інвертний сироп доводимо до 80 градусів, потім всипаємо цукор з агаром (суміш буде сильно пінитися, тому треба брати більшу кастрюльку). Варимо сироп до 110 градусів, або до стану коли виймаючи лопатку з сиропу за нею буде тягнутися нитка (орієнтовно 5 хв).
Паралельно додаємо до яблучного пюре білок і починаємо збивати практично до твердих пік. Тобто поставили варитися сироп і збиваємо білок. Лише тоді починаємо вливати сироп тонким струмком. Сироп не має кипіти, тобто треба щоб він трохи вистигнув, радять до 80-85 градусів. Збиваємо ще орієнтовно 4-5 хв. до твердих пік, суміш має вистигнути
перекладаємо у мішок і відсажуємо зефірки на пергаментний папір.
Залишаємо на добу, потім з"єднуємо попарно та обвалюємо у пудрі.
Ингредиенты:
125гр готового пюре
100гр сахара для пюре
1 белок
Сироп
5гр агар-агар
75гр воды
200гр сахара
Немає коментарів:
Дописати коментар