понеділок, 11 квітня 2016 р.

Дуже шоколадне печиво

Дуже шоколадне і дуже смачне печиво з кусочками шоколаду та родзинками за рецептом Енді. Оригінал рецепту тут



Для печива:
130 гр масла
150 гр цукру
1 яйце
150 гр муки (можливо потрібно трошки більше)
50 гр якісного какао
1/2 ч.л. соди
75 гр. родзинок, чи вишні, клюкви
50 гр шоколадних дропсів

Збиваємо масло, цукор і яйце разом, щоб маса трохи посвітліла. Додаємо муку, какао і соду і вимішуємо руками і лопаткою. Має вийти тісто по констистенції як тістечко картошка. Якщо тісто  зарідке, треба додати ще трохи муки.

Далі додаємо родзинки і шоколад і ще раз вимішуємо. Формуємо кульки розміром як грецький горіх і трошки приплюскуємо зверху. Випікаємо при 180 С, в мене на це пішло 10 хв.

Автор радить перед випіканням потримати печиво в холодильнику, тоді мають з'явитися характерні тріщинки. Першу порцію я пекла відразу, другу  тримала в холодильнику, невеличкі тріщинки були в обох випадках. Важливо не перетримати печиво у духовці, воно може здаватися трохи недопеченим, дуже м'яким. Але його просто потрібно залишити на дечці до остивання. Якщо печиво перетримати, воно буде більш крихке.




Немає коментарів:

Дописати коментар