Насправді це не зовсім чіз кейк, а скоріше сирник. Але з іншого боку по структурі це все таки чіз кейк :) хоча готується із сиру.
Отож, для основи, форма 18 см:
125 гр муки
75 гр цукру
75 гр вершкового масла
1/2 яйця (іншу половинку додамо до сиру)
7 гр какао
7 гр розрихлювач
щіпка солі
Всі інгредієнти змішуємо до однорідного стану, але не місимо довго. Залежно від якості муки може бути що замало вологи, тоді можна додати ще трошки яйця. Загортаємо шар тіста у плівку і кладемо в холодильник хоча б на 30 хв.
Для сирної маси:
500 гр сиру (творог)
3 яйця (можна взяти 2 і половинку з тіста)
150 гр цукру
ванільний екстракт або пакетик ванільного цукру
вершки 100 гр (у мене були 20% жирності, але бажано не менше 33%)
цедра лимонна якщо любите
Збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром, додаємо пропущений через м'ясорубку сир абоперетертий через сито. Я ж на цей раз просто збила все блендером (саме блендером, а не міксером). Чесно кажучи думала що маленькі крупинки так і залишаться, але на диво маса дуже добре збилася практично в однорідну. Вкінці додаємо вершки і добре вимішуємо. Якщо любите цедру також додаємо.
Випікання:
Застелила форму пергаментом і розкачала на ньому тісто (тісто м'яке, можна просто розподілити по формі пальцями) і сформувала невисокі бортики. Зверху також застелила пергаментом та висипала квасолю (чи кульки для випікання, щоб тісто не піднялося при випіканні). Пекла при 180 С приблизно 15 хв.
Виймаємо з духовки, знижуємо температуру до 160-170 С, забираємо квасолю. Виливаємо сирну масу, постукуємо форму щоб маса рівномірно розподілилася. Я обгорнула форму фольгою, поставила її у деко, куди налила кип'яток (вода має доходити до середини форми з сирником) і залишила пектися на 60 хв.
Після закінчення випікання, привідкриваємо духовку і залишаємо остигати на годину. Далі, затягуємо форму плівкою і ставимо в холодильник на дозрівання.
Смачного!
Отож, для основи, форма 18 см:
125 гр муки
75 гр цукру
75 гр вершкового масла
1/2 яйця (іншу половинку додамо до сиру)
7 гр какао
7 гр розрихлювач
щіпка солі
Всі інгредієнти змішуємо до однорідного стану, але не місимо довго. Залежно від якості муки може бути що замало вологи, тоді можна додати ще трошки яйця. Загортаємо шар тіста у плівку і кладемо в холодильник хоча б на 30 хв.
Для сирної маси:
500 гр сиру (творог)
3 яйця (можна взяти 2 і половинку з тіста)
150 гр цукру
ванільний екстракт або пакетик ванільного цукру
вершки 100 гр (у мене були 20% жирності, але бажано не менше 33%)
цедра лимонна якщо любите
Збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром, додаємо пропущений через м'ясорубку сир абоперетертий через сито. Я ж на цей раз просто збила все блендером (саме блендером, а не міксером). Чесно кажучи думала що маленькі крупинки так і залишаться, але на диво маса дуже добре збилася практично в однорідну. Вкінці додаємо вершки і добре вимішуємо. Якщо любите цедру також додаємо.
Випікання:
Застелила форму пергаментом і розкачала на ньому тісто (тісто м'яке, можна просто розподілити по формі пальцями) і сформувала невисокі бортики. Зверху також застелила пергаментом та висипала квасолю (чи кульки для випікання, щоб тісто не піднялося при випіканні). Пекла при 180 С приблизно 15 хв.
Виймаємо з духовки, знижуємо температуру до 160-170 С, забираємо квасолю. Виливаємо сирну масу, постукуємо форму щоб маса рівномірно розподілилася. Я обгорнула форму фольгою, поставила її у деко, куди налила кип'яток (вода має доходити до середини форми з сирником) і залишила пектися на 60 хв.
Після закінчення випікання, привідкриваємо духовку і залишаємо остигати на годину. Далі, затягуємо форму плівкою і ставимо в холодильник на дозрівання.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар