Коли побачила цей рецепт просто загорілась приготувати такі тістечка. Лякало тільки кількість масляної суміші і жовтків. Дуже довге збиралася, але потім натрапила на інформацію про те як пекти слойки. Зрозуміла що ні муки нормальної у нас не купити, ні масла, на жаль.. Але поділивши порцію 4 частини вирішила спробувати.
Для тіста:
125 г муки сильної
60 гр льодяної води
5 г масла
1 г солі
Розтерти масло з мукою, додати воду і сіль. Перемішати до однорідності, потрібно просто перетерти інгредієнти, не місити, нам не потрібно щоб розвивалась клейковина. Якщо вам здається що замало води, не додавати! просто скатати шар, загорнути у плівку і помістити у холодильник мінімум на пів години. Цього часу буде достатньо щоб клейковина розвинулася до такого стану, або зв"язати муку, але не утворили нитки клейковини, які нам не потрібні.
Масляна суміш:
60 грам масла вершкового
60 гр маргарину
30 гр смальцю
Я читала що для якісної слойки потрібно масло з жирністю не менше 84%. В маргарині багато води, моя гіпотеза що смалець сюди додається щоб урівноважити масло з маргарином. Можливо.
Це все треба перемішати, я охолоджувала.
Далі цитую автора:
Варимо крем.
Спочатку варимо сироп
68 мл води
137 г цукру
палочка кориці
шкірка лимону та апельсину
Змішуємо і проварюєм хв 5. Тобто приблизно до м'якої нитки
Для крему
наш сироп
В центр кожної формочки з тістом (я формувала вручну, потім поставила в холодильник на 30 хв) налити крему,на 2/3 форми. Ставимо у духовку розігріту до 250 градусів (для слойок важлива висока температура!) на 20-3- хв до зарум'янення.
Для тіста:
125 г муки сильної
60 гр льодяної води
5 г масла
1 г солі
Розтерти масло з мукою, додати воду і сіль. Перемішати до однорідності, потрібно просто перетерти інгредієнти, не місити, нам не потрібно щоб розвивалась клейковина. Якщо вам здається що замало води, не додавати! просто скатати шар, загорнути у плівку і помістити у холодильник мінімум на пів години. Цього часу буде достатньо щоб клейковина розвинулася до такого стану, або зв"язати муку, але не утворили нитки клейковини, які нам не потрібні.
60 грам масла вершкового
60 гр маргарину
30 гр смальцю
Я читала що для якісної слойки потрібно масло з жирністю не менше 84%. В маргарині багато води, моя гіпотеза що смалець сюди додається щоб урівноважити масло з маргарином. Можливо.
Це все треба перемішати, я охолоджувала.
Далі цитую автора:
"Затем раскатать тесто в прямоугольник толщиной в 0,5 см. 1/3 масляной смеси равномерно нанести на 2/3 прямоугольника из теста. Оставшуюся свободной от масла часть теста притянуть и сложить к середине. А ту часть теста, которая уже смазана маслом, тоже подтянуть и накрыть сверху. Снова раскатать тесто и повторить вышеуказанную операцию. Затем снова раскатать тесто и распределитьпо всей поверхности оставшуюся треть масляной смеси. Скатать тесто в плотный ровный рулет. Получится длинный рулон слоёного теста. Завернуть его в пищевую плёнку и убрать в холодильник минимум на 30 минут.
Нарезать рулон на круглые кусочки толщиной примерно 1,5 см. Каждый кружочек теста вручную распределить по дну и бокам формочек (подойдут формочки для кексов). Смазывать предварительно формочки маслом не нужно."
Спочатку варимо сироп
68 мл води
137 г цукру
палочка кориці
шкірка лимону та апельсину
Змішуємо і проварюєм хв 5. Тобто приблизно до м'якої нитки
Для крему
250 мл молока
18 г муки
18 г кукурудзяного крохмалю
3 жовтка
Змішуємо муку, крохмаль і трошки молока, додаємо жовтки. Доводимо молоко яке залишилось до кипіння. Вливаємо його в яєчну суміш весь час мішаючи, туди ж додаємо сироп (теплий).
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар