вівторок, 29 березня 2016 р.

Португальське вершкове тістечко/Pastéis de nata

Коли побачила цей рецепт просто загорілась приготувати такі тістечка. Лякало тільки кількість масляної суміші і жовтків. Дуже довге збиралася, але потім натрапила на інформацію про те як пекти слойки. Зрозуміла що ні муки нормальної у нас не купити, ні масла, на жаль.. Але поділивши порцію 4 частини вирішила спробувати.




Для тіста:
125 г муки сильної
60 гр льодяної води
5 г масла
1 г солі

Розтерти масло з мукою, додати воду і сіль. Перемішати до однорідності, потрібно просто перетерти інгредієнти, не місити, нам не потрібно щоб розвивалась клейковина. Якщо вам здається що замало води, не додавати! просто скатати шар, загорнути у плівку і помістити у холодильник мінімум на пів години. Цього часу буде достатньо щоб клейковина розвинулася до такого стану, або зв"язати муку, але не утворили нитки клейковини, які нам не потрібні.

Масляна суміш:
60 грам масла вершкового
60 гр маргарину
30 гр смальцю


Я читала що для якісної слойки потрібно масло з жирністю не менше 84%. В маргарині багато води, моя гіпотеза що смалець сюди додається щоб урівноважити масло з маргарином. Можливо.
Це все треба перемішати, я охолоджувала.


Далі цитую автора:
"Затем раскатать тесто в прямоугольник толщиной в 0,5 см. 1/3 масляной смеси равномерно нанести на 2/3 прямоугольника из теста. Оставшуюся свободной от масла часть теста притянуть и сложить к середине. А ту часть теста, которая уже смазана маслом, тоже подтянуть и накрыть сверху. Снова раскатать тесто и повторить вышеуказанную операцию. Затем снова раскатать тесто и распределитьпо всей поверхности оставшуюся треть масляной смеси. Скатать тесто в плотный ровный рулет. Получится длинный рулон слоёного теста. Завернуть его в пищевую плёнку и убрать в холодильник  минимум на 30 минут.
Нарезать рулон на круглые кусочки толщиной примерно 1,5 см. Каждый кружочек теста вручную распределить по дну и бокам формочек (подойдут формочки для кексов). Смазывать предварительно формочки маслом не нужно."

Варимо крем.
Спочатку варимо сироп
68 мл води
137 г цукру
палочка кориці
шкірка лимону та апельсину
Змішуємо і проварюєм хв 5. Тобто приблизно до м'якої нитки

Для крему
наш сироп
250 мл молока
18 г муки
18 г кукурудзяного крохмалю
3 жовтка

Змішуємо муку, крохмаль і трошки молока, додаємо жовтки. Доводимо молоко яке залишилось до кипіння. Вливаємо його в яєчну суміш весь час мішаючи, туди ж додаємо сироп (теплий).

В центр кожної формочки з тістом (я формувала вручну, потім поставила в холодильник на 30 хв) налити крему,на 2/3 форми. Ставимо у духовку розігріту до 250 градусів (для слойок важлива висока температура!) на 20-3- хв до зарум'янення.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар