пʼятниця, 4 грудня 2015 р.

Ніжні тефтельки

Я з дитинства не люблю фарш і до цього часу не їм котлети. Але ці тефтельки заслуговують на те щоб хоч раз їх приготувати, тому що після цього, впевнена, не раз з'являться на вашому столі.



 500 грам обов'язково змішаного фаршу (яловичина + свинина)
1 цибулина
2-3 зубчика часнику
1 середня картоплина
3 ст. л.манки попередньо замочуємо у 4 ст.л молока
сіль, перець за смаком

Цибулю, часник, картоплю тремо на дрібній тертці і додаємо до фаршу. Потім додаємо манку, добре вимішуємо, "відбиваємо"  і формуємо тефтельки.

Для соусу:
2 великі цибулини
1 велика морква
2 ст. л. томатної пасти, або помідорного соусу
100 гр сметани
зелень петрушки і укропу

 Цибулю нарізаємо кубикам, моркву натираєм на крупній тертці. Обжарюємо на олії до золотистого кольору, додаємо томатну пасту чи помідорний соус і тушимо кулька хвилин. Потім додаємо сметану, протушуємо разом. Вливаємо гарячу воду (розраховуємо щоб соус покривав тефтельки десь до половини), дати закипіти - посолити за смаком (якщо соус занадто кислий можна додати цукор). Тефтельки обвалюємо в муці і опускаємо у соус. Тушимо на повільному вогні 40 хв. Вкінці посипаємо зеленню.


Немає коментарів:

Дописати коментар