Печиво вівсяне за рецептом i-lara
Є рецепти за якими готую не один рік і вони не набридають. Цей - саме такий. Скільки я після цього пробувала вівяне печиво, все таки це найсмачніше. Якщо пекти зразу після замішування тіста, печиво вийде більш хрустке, а якщо перед випіканням тісто потримати в холодильнику, виходить більш пластичне, м'якше.
Продукти:
32 гр сушеної чорниці (інколи замінюю на родзинки)
140 гр муки
1/4 ч.л. солі
1 ч.л. розрихлювача
60 г масла кімнатної темп.
150 г цукру
1 велике яйце
1 ч.л. ванільного екстракту
2 ч.л. цедри лимонної чи апельсинової (можна обійтися без)
40 г шоколадної крихти
65 г вівсяних пластівців
Масло збити з цукром, додати яйце, знову збиваємо, далі вмішуємо екстракт, цедру, додаємо чорницю (попередньо замочену), крихту, вмішуємо муку (+ сіль, + розрихлювач). В останню чергу додаємо пластівці. Тісто сформується в липку масу.
Ложечкою беремо в руки, формуємо шар і приплюскуєм. Печемо при 180 С приблизно 10 хв. Виймаємо з духовки і даємо постояти 5 хв і лише тоді знімаємо з дечки.
Є рецепти за якими готую не один рік і вони не набридають. Цей - саме такий. Скільки я після цього пробувала вівяне печиво, все таки це найсмачніше. Якщо пекти зразу після замішування тіста, печиво вийде більш хрустке, а якщо перед випіканням тісто потримати в холодильнику, виходить більш пластичне, м'якше.
Продукти:
32 гр сушеної чорниці (інколи замінюю на родзинки)
140 гр муки
1/4 ч.л. солі
1 ч.л. розрихлювача
60 г масла кімнатної темп.
150 г цукру
1 велике яйце
1 ч.л. ванільного екстракту
2 ч.л. цедри лимонної чи апельсинової (можна обійтися без)
40 г шоколадної крихти
65 г вівсяних пластівців
Масло збити з цукром, додати яйце, знову збиваємо, далі вмішуємо екстракт, цедру, додаємо чорницю (попередньо замочену), крихту, вмішуємо муку (+ сіль, + розрихлювач). В останню чергу додаємо пластівці. Тісто сформується в липку масу.
Ложечкою беремо в руки, формуємо шар і приплюскуєм. Печемо при 180 С приблизно 10 хв. Виймаємо з духовки і даємо постояти 5 хв і лише тоді знімаємо з дечки.
Немає коментарів:
Дописати коментар