понеділок, 28 вересня 2015 р.

Домашній кетчуп

Я не прихильниця кетчупів, ніколи їх не купую, але на цей раз вирішила приготувати домашній соус до піци і не тільки. Цього року готую за цими рецептами вперше



Рецепт 1.
На смак 100% кетчуп.
4 кг помідор
1 кг яблук (в мене кислуваті)
0,5 кг цибулі
все порізати на 4 частини
3 ст.л солі
0,5 кг цукру
100 гр оцту
20 горошин чорного перц.
8 шт. лаврового листя
5 шт. гвоздики
2 с. л. кмину

Все кидаємо в кастрюлю і варимо 4 години. Після цього збиваю блендером, перетираю через сито, ще раз кип'ячу і розливаю в стерилізовані банки. Закручую. Перевернути і укутати.
(якщо соус зарідкий, можна додати 1 ст. л. крохмалу або просто більше уварити)

п.с. Спочатку помідори з яблуками і цибулею доволі інтенсивно кипить години 2-3, тільки потім додаю всі спеції, перебиваю блендером, проціджую через сито і тільки потім додаю оцет (50 грам) доводжу до кипіння і розливаю в стерильні банки.


Домашній кетчуп за цим рецептом.
Мені трошки забагато кориці в ньому, просто не люблю її.
З ним трохи більше роботи , бо спеціально перед приготуванням знімала шкурку з помідорів і виймала насіння.
6 кг. помідор
10 зубчиків часнику
4 цибулини
1. ч.л. солодкої паприки
1. ч.л. перця чилі
1. ч.л. молотої кориці
200 гр цукру
200 грам білого винного уксусу
сіль за смаком але не менше ніж 100 грам

Отже помідори почистила від шкурки і насіння, додати цибулю порізану кусочками і часник, варити протягом години. Додати всі спеції, збити блендером і варити ще годину -дві, залежно від того яку ви констистенцію бажаєте отримати. Розлити в стерлізовані банки і закатати. Перевернути і укутати.


Немає коментарів:

Дописати коментар