Якщо шведський яблучний пиріг безумовно є моїм фаворитом, то яблучний кекс з шоколадом заслуговує на не меншу увагу. Горіхи, шоколад, родзинки (за бажанням) і яблука створюють неперевершений і ніжний смак. У цьому кексі надзвичайно ніжна і повітряна структура, доволі "легкий", корицю за бажанням можна не додавати, а от горіхи і шоколад обов"язкові елементи, хоча знову ж таки любителі можуть додати родзинки.
Оригінал рецепту тут
Продукти:
Оригінал рецепту тут
Продукти:
2 ст. муки
1 п. розрихлювача (10 гр)
2/3 ст. олії
1 ст. цукру (якщо є коричневого)
100 гр шоколадних чіпсів чи поломаного на кусочки шоколаду
3 яйця
4 яблука почищених і порізаних на кусочки
2 ч. л. ванільної есенції або ванільний цукор
2 ч.л. кориці
1/2 ст. грецьких горіхів (крупно порізані)
Збиваємо яйця з цукром, додаємо олію, знову збиваємо, додаємо муку (змішану з розрихлювачем), есенцію, шоколад, горіхи, яблука, вимішуємво до однорідного стану. Форму вистиламо пергаментним папером, виливаємо тісто і в духовку при 180 С на 50 хв або до сухої зубочистки.
Аромати неперевершені!
Смачного
Немає коментарів:
Дописати коментар