Осінь найкраща пора для затишних домашніх посиденьок зі шматочком ароматної випічки. І сьогодні у нас старовинний яблучний пиріг. Рецепт простий і тим особливо цінний.. Яблука з кислинкою, хрумкіт горішків, аромат ванілі та кориці з ноткою лимонної цедри, розсипчасте та ніжне тісто, яке просто тане в роті..
Це один з небагатьох рецептів за яким готую щороку і досі він мене не розчарував, дуже смачно і бюджетно, випічка не потребує якихось додаткових матеріалів, не потрібно навіть міксера, справиться навіть початківець. Яблука обов'язково брати з кислинкою, горішки теж обов'язковий елемент. Оригінальний рецепт тут.
Продукти:
3-4 яблука
1 ст. л. цукру (можна коричневого)
1 ч.л. кориці (за бажанням)
сік 1/2 лимона
3/4 ст. грецьких горіхів (підсушить у духовці і подрібнити)
70 г вершкового масла+60 г олії
130 гр цукру
1 велике яйце
1 ст. муки (160 гр муки)
1/2 ч.л. розрихлювача
1/4 ч.л. солі
Спочатку готуємо яблука. Ріжемо пластинками (не дуже тонко), поливаємо лимонним соком, посипаємо цукром і корицею, змішуємо. Форму змащуємо маслом, або вистилаємо пергаментом, кладемо яблука і вирівнюєм. Розігріваємо духовкудо 180 градусів.
Розтоплюємо масло, додаємо туди олію, цукор та яце - змішуємо до однорідного стану, додаємо цедру. В окремій мисці змішуємо просіяну муку, розрихлювач, сіль. Додаємо суху суміш до яєчно-масляної, горіхи. Ложкою викладаємо отримане тісто на яблука.
Випікаємо в духовці (180 С) 50-60 хв, якщо верх швидко рум'яниться прикриваємо пергаментним папером.
Це один з небагатьох рецептів за яким готую щороку і досі він мене не розчарував, дуже смачно і бюджетно, випічка не потребує якихось додаткових матеріалів, не потрібно навіть міксера, справиться навіть початківець. Яблука обов'язково брати з кислинкою, горішки теж обов'язковий елемент. Оригінальний рецепт тут.
Продукти:
3-4 яблука
1 ст. л. цукру (можна коричневого)
1 ч.л. кориці (за бажанням)
сік 1/2 лимона
3/4 ст. грецьких горіхів (підсушить у духовці і подрібнити)
70 г вершкового масла+60 г олії
130 гр цукру
1 велике яйце
1 ст. муки (160 гр муки)
1/2 ч.л. розрихлювача
1/4 ч.л. солі
Спочатку готуємо яблука. Ріжемо пластинками (не дуже тонко), поливаємо лимонним соком, посипаємо цукром і корицею, змішуємо. Форму змащуємо маслом, або вистилаємо пергаментом, кладемо яблука і вирівнюєм. Розігріваємо духовкудо 180 градусів.
Розтоплюємо масло, додаємо туди олію, цукор та яце - змішуємо до однорідного стану, додаємо цедру. В окремій мисці змішуємо просіяну муку, розрихлювач, сіль. Додаємо суху суміш до яєчно-масляної, горіхи. Ложкою викладаємо отримане тісто на яблука.
Випікаємо в духовці (180 С) 50-60 хв, якщо верх швидко рум'яниться прикриваємо пергаментним папером.
Немає коментарів:
Дописати коментар