вівторок, 7 липня 2015 р.

Вишневий штрудель



Сьогодні вирішила спробувати приготувати витяжне тісто, отже будемо смакувати вишневий штрудель.
Рецепт брала тут  вишневий штрудель

200 гр борошна
125 гр води
2 ст.л. олії
дрібка солі

Вишнева начинка:
600-800 гр замороженої чи свіжої вишні
200 гр цукор
50-100 гр горіхи
100 гр печива чи сухарів
50 гр масло вершкове для змазування

Отже мої замітки. З вказаних інгрідієнтів замісила тісто. На 200 грам муки у мене пішло всього 75 мл води, зрозуміло, що це залежить від якості муки.
Якщо тісто липкувате, не спішіть додавати муки, після розстоювання у теплому місці, клейковина розвинеться і воно змінить свою структуру. Тісто змазати олією, обгорнути і плівку, залишити відпочивати у теплому місці приблизно годину.

Коли тісто замішувала у хлібопічці, то пішло 125 мл води, тісто вийшло більш вологе, легше рвалося, але і трошки легше розтягувалося.

Розкачувала, а тоді розтягувала акуратно на тканині підпиленій борошном.

Потім силіконовим пензликом нанесла розтоплене вершкове масло і посипала тертими горіхами і сухарями. Можна додати мелений мак і родзинки, можна яблучну начинку.

Розклала вишні  і акуратно згорнула рулет  допомагаючи полотенцем, зверху теж змазала маслом. Вишні брала заморожені або можна свіжі без кісточок. На 600-800 грам вишень беру 200 гр цукру, проварюю на вогні після кипіння 2-3 хв, додаю 1-2 ст.л. кукурудзяного крохмалю. Відкидаю на сито і вишні готові.

Випікався штрудель 30 хв при температурі 180 гр. Накрила рушником і дала відпочити 10 хв, щоб верх трохи пом'якшився.

Мені дуже смачний теплий, соковита вишнева начинка, присмак горіхів і нейтральне тісто.



Немає коментарів:

Дописати коментар