субота, 27 червня 2015 р.

Джем


Маша любить блінчіки, а до них обов'язковою опцією має бути щось солодке, наприклад джем.

Сьогодні у мене малиновий та малиново-порічковий джем.

Готується дуже просто, але рецепт не для лінивих.
Малину і порічки (в мене приблизно 1 кг ягід) кладемо у широку кастрюлю, доливаємо трошки води (150-200 мл у мене) і ставимо на вогонь, буквально через 5-10 хвилин ягоди розм'якнуть і поміняють колір, я їх додатково помішую дерев'яною ложкою, наше завдання щоб побільше соку було.

Відкидаю це все на марлю і залишаю щоб стік весь сік (в ідеалі він має бути прозорим), лише вкінці легенько здушую, щоб відділити якнайбільше соку.

Далі на кожен літр соку додаю 600 грам цукру (чим більше кислотність ягоди тим менше цукру можна), в малиново-порічковий джем можна додати більше цукру (оскільки в малині мало пектину то чим більша доля малини, тим більше цукру треба).

Ставлю варитися на середній вогонь, збираю піну та час від часу помішую. Якщо є термометр, то як тільки температура досягає 104 градуса - розливаємо у стерилізовані банки.



Зберігаю баночки на кухні без холодильника.

Немає коментарів:

Дописати коментар