понеділок, 15 червня 2015 р.

Пиріг з полуницею

Сьогодні готувала пиріг-кекс з полуницею
Зразу скажу нічого особливого, але рецепт дуже простий і швидкий, як варіант використати полуницю. Буде краще смакувати ще теплим з морозивом, або просто полити шоколадом чи навіть згущеним молоком.




3 яйця
180 гр цукру
150 гр борошна
30 гр молотого мигдалю (підійдуть і грецькі горіхи)
150 гр вершків (не менше 30% жирності), я замінила на сметану, якраз була в холодильнику
400 гр полуниці
1 ч.л. крохмалю (у мене кукурудзяний)

Пекти 45-50 хв при 180 С
Полуницю помити, підсушити, нарізати товстими пластинами.
форму для випічки добре змазати вершковим маслом і посипати цукром (потім ця суміш розтопиться і полуничка буде більш соковитою)

1. Дуже добре збиваємо яйця з цукром до пишної білої маси (цукор має повністю розчинитися)
2. Додаємо просіяне борошно і горіхи
3. Додаємо збиті вершки або просто сметану.
4. Полуницю розкладаємо у форму, зверху посипаємо крохмалем.
5. Виливаємо тісто на полуницю.


Печемо 45 хв при 180С, після закінчення випічки залишаємо у духовці на 5-10 хв.

Виймаємо і перевертаємо на тарілку.

Все!

п.с. думаю цей кекс-пиріг буде смачнішим з кислими ягодами, вишнею, абрикосами. Пиріг мене не вразив, але ще один шанс я йому дам.

Немає коментарів:

Дописати коментар