Дуууже смачні вишні!
2 кг вишень (краще брати не дуже стиглі) звільнити від кісточок і залити сиропом зі склянки води і 1,2 кг цукру.
Проварити на мінімальному вогні 80 -90 хвилин (може і набагато менше, залежить від вишень, вони повинні залишитися ціленькі).
За 10 хвилин до кінця варіння додати сік половини лимона і терту цедру. Потім дати постояти 8 годин (обов'язково).
Після відстоювання вишні відцідити, висушити в духовці при 40 ˚ С.
Вишні не повинні бути сухими, але і не надто мокрими, тобто при натисканні не повинно бути рідини, вони залишаються в цілому м'які.
В кінці сушіння обваляти або обсипати цукром. Зберігати в банках. Сироп, що залишився, довести до кипіння і перелити в пляшку або банку.
Він так само є гарною зимовою консервацією, підійде в чай або просто з водою.
p.s.
з 2 кг вишень - вийшло десь літра сушених (вони не плотно в банці) і десь 1 л соку..
сушила десь годин 10, але наступного разу буду просто на ніч включати духовку, тобто 2 ночі витрачу
знайшла куди пристроїти сироп:
Сливи-угорки насипте доверху в сулію з широким горлом, залийте горілкою, закупорте і поставте в темне місце на місяць-півтора. Потім горілку злийте, а в сулію насипте цукру стільки, скільки вміститься, або налийте цукровий сироп. Для приготування сиропу на 1,5 л води візьміть 400 г цукру. При цьому цукор має витягнути зі слив весь спирт.
Через два тижні сироп злийте, змішайте з горілкою, профільтруйте, розлийте в пляшки, закоркуйте. Тримайте слив’янку не менше півроку.
Немає коментарів:
Дописати коментар