Що поєднує пиво і паску?
Днями ми тестували гозе - кислий пшеничний ель з ледь відчутними нотками коріандру, солі і ароматом цитрусових. Гіркота присутня, але скоріше у післясмаку, доволі сухе. Справжнє пиво для дівчат, які люблять шампанське, але до його смаку треба бути готовим, бо не всі розуміють кисле пиво (smiley)
Кислий смак йому надають молочнокислі бактерії (їх багато різних). І саме вони присутні у заквасці, яку використовують для випічки різної здоби та хліба.
Мене вже кілька років не відпускає ідея спекти паску на заквасці, але заглибившись у цю тему, розумію, що це дууже не просто. Закваска повинна накопичити певну кількість різних бактерій, щоб мати силу підняти тісто. Зокрема, містити не лише лактобацили, але і педіококи які виступають консервантами і відповідальні за те, що паска приготована на заквасці може зберігатися місяцями і не зачерствіти.
Саме для цього гозе педіококи ми поки не використовували.
На фото наше пиво в стилі Гозе і відпрацювання нового рецепту паски. До закваски я поки не доросла, тут для замісу використано 1 грам дріжджі. Вихід тіста 1200 гр. (рецепт Оксани Кузнецової)
П.С. Я тільки почала заглиблюватися у цю тему, так що може і якісь неточності бути
Днями ми тестували гозе - кислий пшеничний ель з ледь відчутними нотками коріандру, солі і ароматом цитрусових. Гіркота присутня, але скоріше у післясмаку, доволі сухе. Справжнє пиво для дівчат, які люблять шампанське, але до його смаку треба бути готовим, бо не всі розуміють кисле пиво (smiley)
Кислий смак йому надають молочнокислі бактерії (їх багато різних). І саме вони присутні у заквасці, яку використовують для випічки різної здоби та хліба.
Мене вже кілька років не відпускає ідея спекти паску на заквасці, але заглибившись у цю тему, розумію, що це дууже не просто. Закваска повинна накопичити певну кількість різних бактерій, щоб мати силу підняти тісто. Зокрема, містити не лише лактобацили, але і педіококи які виступають консервантами і відповідальні за те, що паска приготована на заквасці може зберігатися місяцями і не зачерствіти.
Саме для цього гозе педіококи ми поки не використовували.
На фото наше пиво в стилі Гозе і відпрацювання нового рецепту паски. До закваски я поки не доросла, тут для замісу використано 1 грам дріжджі. Вихід тіста 1200 гр. (рецепт Оксани Кузнецової)
П.С. Я тільки почала заглиблюватися у цю тему, так що може і якісь неточності бути

Немає коментарів:
Дописати коментар